Ζήστε την εμπειρία του τρύγου στο Μέτσοβο

Ζήστε την εμπειρία του τρύγου στο Μέτσοβο

Mε διαμονή 4 αστέρων στο KATOGI AVEROFF Hotel & Winery

Ελάτε να τρυγήσετε μαζί μας έναν από τους πιο ορεινούς αμπελώνες της Ελλάδας, να δειτε πώς η φύση μεγαλώνει τα σταφύλια σε αυτόν τον οργισμένο κρασότοπο και με λίγη τύχη να παρατηρήσετε τα χνάρια της αρκούδας που επιλέγει πριν από τον άνθρωπο τα καλύτερα σταφύλια. Ζήστε τον τρύγο και δοκιμάστε τα παραδοσιακά κρασιά και τα εδέσματα του Μετσόβου.

Πρόγραμμα Τρύγου & πακέτο διαμονής

Άφιξη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου
• Καλωσόρισμα στις 8.00 μ.μ. στο lobby του ξενοδοχείου με ένα ποτήρι κρασί.
• Δείπνο (ελαφρύ μπουφέ) στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με έμφαση στα τοπικά τυριά.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου
Η μέρα ξεκινάει με ένα καλό ελληνικό πρωινό που περιλαμβάνει όλες τις μετσοβίτικες γεύσεις: φρεσκοζυμωμένο, ζεστό ψωμί, φρέσκος χυμός, τοπικά τυριά από το τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα και οι γνωστές μετσοβίτικες πίτες, όλα φτιαγμένα με ιδιαίτερη φροντίδα στην κουζίνα του ξενοδοχείου.
Αναχώρηση στις 8.30 πμ για συμμετοχή στον τρύγο. Στους αμπελώνες του Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο έμπειροι αμπελουργοί θα σας εξοπλίσουν με τα απαραίτητα εργαλεία και θα σας καθοδηγήσουν στη συγκομιδή των σταφυλιών. Ο τρύγος ξεκινά!
Στις 11.00 π.μ. αφήνουμε τα ψαλίδια μας και ανηφορίζουμε στη Μονή Αγίου Νικολάου, όπου η κυρία Καλλιόπη ανοίγει φύλλο για να φτιάξει μετσοβίτικη πίτα και μας τρατάρει γλυκό του κουταλιού. Ακολουθεί ξενάγηση στη Μονή και πικνίκ στην αυλή του Μοναστηριού με τοπικά εδέσματα κι ένα ποτήρι κρασί.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Όσους προτιμούν τα μαγειρέματα η Αθηνά, η έμπειρη και πάντα χαμογελαστή μαγείρισσα του ξενοδοχείου, θα τους περιμένει στην κουζίνα να ετοιμάσουν μουστοκούλουρα και κρασοκούλουρα.
Απόγευμα στις 7.00 συγκέντρωση στο lobby και ξενάγηση στα κελάρια του οινοποιείου. Μια διαδρομή ανάμεσα από δρύινα βαρέλια, ήχους και αρώματα, που ολοκληρώνεται με μια εκτενή γευστική δοκιμή και μας οδηγεί σε μια αξέχαστη εμπειρία στον κόσμο του κρασιού.
Δείπνο στο εστιατόριο με πιάτα που μοσχοβολούν κρασί. Μενού 4 πιάτων (σούπα για καλωσόρισμα, starter, σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο) με συνοδεία τριών διαφορετικών κρασιών.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου
Ελληνικό Πρωινό με πανδαισία από μετσοβίτικες πίτες (γλυκές και αλμυρές), κρασοκούλουρα, μουστοκούλουρα και πολλά ακόμη εδέσματα.
Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο.
Late check out με δώρο ένα πακετάκι μουστοκούλουρα ή κρασοκούλουρα.

ΤΙΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ για 2 άτομα:
300 ευρώ σε δίκλινο standard
350 ευρώ σε δίκλινο superior
400 ευρώ στην Junior Suite Melifron
450 ευρώ σε Suite
520 ευρώ στην Grand Suite Flogero
Παιδιά έως 15 ετών δωρεάν στο δωμάτιο με 2 ενήλικες (σε superior ή σουίτα)
Επιπλέον άτομο, άνω των 15 ετών, χρεώνεται με 80 ευρώ (τιμή πακέτου)

Η τιμή περιλαμβάνει:
• Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο της επιλογής σας
• Πλούσιο Πρωινό σε μπουφέ
• Δείπνο, καθημερινά με κρασί
• Πικνίκ με τοπικά snacks και ένα ποτήρι κρασί
• Γευστική δοκιμή δώδεκα διαφορετικών κρασιών
• Ξενάγηση στα κελάρια του οινοποιείου
• Εξοπλισμό: καπέλο, ψαλίδι
• Ειδικές τιμές για αγορές από το wine shop

Πληροφορίες-κρατήσεις: Katogi Averof Hotel & Winery, Μέτσοβο, τηλ. +30 26560 42505, fax +30 26560 42554, e-mail: hotel@katogihotel.gr, www.katogihotel.gr

Σημείωση: Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τον τρύγο των σταφυλιών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο αμπέλι οδικώς και στο Μοναστήρι. Επιστροφή νωρίτερα στο χωριό του Μετσόβου και επίσκεψη στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ.

Κρατήσεις - Ακυρωτική πολιτική: Για επιβεβαίωση της κράτησης απαιτείται πιστωτική κάρτα ή κατάθεση 50% του συνολικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό. Ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014. Μετά την ημερομηνία αυτή παρακρατείται η προκαταβολή και καμία ακύρωση δεν γίνεται δεκτή.