Ανακαλύψτε τα Λιχαδονήσια

Οι ελληνικές Μαλδίβες είναι απέναντι από τα Καμμένα Βούρλα. Μία ανάσα από τη Λιχάδα της βόρειας Εύβοιας, κρύβεται ένα πολύτιμο μυστικό που μέχρι πολύ πρόσφατα γνώριζαν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής: Τα κατάφυτα Λιχαδονήσια με το απέραντο γαλάζιο θυμίζουν τροπικό παράδεισο! Ο μύθος λέει ότι η γυναίκα του Ηρακλή, η Δηιάνειρα, νομίζοντας πως την έχει απατήσει, του έστειλε με τον Λίχα ένα δηλητηριασμένο χιτώνα. Τρελός από τους πόνους, ο Ηρακλής άρπαξε τον άτυχο Λίχα και τον εκσφενδόνισε στη θάλασσα. Τα κομμάτια του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο και ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε νησάκια.
To εν λόγω σύμπλεγμα νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το μεγαλύτερο λέγεται Μανολιά, είναι καταπράσινο και εκεί θα βρείτε μια από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες με τιρκουάζ νερά αλλά και το μόνο οργανωμένο beach bar. Περπατώντας, θα ανακαλύψετε απομονωμένους όρμους και το ναυάγιο στα δυτικά του νησιού που γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα.
Μπορείτε να το επισκεφθείτε για μονοήμερες εκδρομές με καραβάκι που ξεκινά είτε από τα Καμμένα Βούρλα είτε από τη Λιχάδα.